tisdag 18 maj 2010

Stor matpassion, litet kök!

Ett enda minus har jag hittat vad gäller husvagnslivet. Köket. Det minimala köket. Vad hände med mitt stora, vackra, äppelgröna kök som jag köpte i höstas? (Jag ser det faktiskt inte som att jag köpte en lägenhet utan jag köpte mig ett kök med tillhörande vardagsrum, badrum, hall och balkong.) En av hörnstenarna i mitt liv är passionen till mat och då främst Italiensk mat. Jag fullkomligt älskar matlagning och de härliga stunderna man får i sällskap av skärbrädor, stekspadar och diverse halvfulla kastruller. Min favoritsyssla är nog att improvisera och inte att gå efter ett redan färdigskrivet recept. Nej, lite spänning ska det väl vara. Att skapa nya maträtter med hjälp av det som för tillfället finns i skafferiet, det är en konst. En galet rolig konst!

I en liten husvagn (med ett ännu mindre skafferi) har jag kommit på att det inte är så praktiskt att vara just matfrälst. Det blir ju så stökigt så fort man ska göra någonting som är mer avancerat än att bre en macka eller koka en kopp te... Min stora utmaning kommer definitivt bli att tänka om och börja laga husvagnsmat, eller campingmat kanske är ett bättre namn? Mat som uppfyller kriterierna att 1) inte vara så avancerad att laga eftersom jag inte har med mig några hushållsmaskiner förutom min hjärtevän stavmixern, 2) inte kräva så många ingredienser då skafferiet är minst sagt begränsat och 3) inte vara alltför dyr per portion då semesterkassan ska räcka läääääääääänge. Idag var det extrapris på Ranas färska ravioli med svampfyllning på lilla Icabutiken här ute på landet. Tillsammans med lite stekta champinjoner, tryffelolivolja, nymalen svartpeppar och hyvlad parmesanost blev det en fantastisk middag som jag absolut skulle vilja kalla campingmat - Nathalies snabba tryffelravioli, bild och recept här nedanför. Supergott kan jag avslöja, och visst ser det till och med supergott ut?
Gör såhär: skiva champinjonerna och stek i olivolja i en kastrull. Häll ut dem på en tallrik när de är gyllenbruna och häll vatten i samma kastrull. Låt koka upp och häll sedan i raviolin som får koka några minuter (alltid en till två minuter kortare än koktiden som anges på paketet, litet tips bara så att de inte överkokas och spricker.) Häll av raviolin i ett durkslag (exempelvis i grannens rhododendronbuske) och blanda med champinjonerna på tallriken. Krydda med några droppar tryffelolivolja, nymalen svartpeppar och hyvlad parmesanost (det går givetvis alldeles utmärkt att riva parmesanosten om man inte råkat glömma rivjärnet i lägenheten.)

10 kommentarer:

  1. Vad fint du börjar få det, gardinerna var ett riktigt lyft! Inte ens i vår nästan nya är de fina, vet inte hur de tänker, tillverkarna... Maten ser jättegod ut (förutom att jag slutat med pasta *s*). Jag har precis samma inställning som du till mat och improvisation, kolla gärna in min matblogg om du har lust, http://matbiten.blogspot.com. Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Det verkar gott! Men wow, vilken grej, att flytta till husvagn bara så där? Jag måste nog läsa lite mer av din blogg av ren nyfikenhet nu!

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar blogg! Har länge drömt om att sälja allt och flytta till husvagn, fast det får bli längre fram. Tills dess ska jag följa din blogg! =) Ha en underbar dag!

    SvaraRadera
  4. Bitte, tack det värmer! Jag blev själv väldigt nöjd med gardinerna (och pastan såklart.) Klart jag spanar in din matblogg, kul att hitta en likasinnad. :)

    Studentskan, det tycker jag absolut att du ska göra! :) Och ja, bara sådär. Tanken dök upp, jag fångade den och nu (dryga fyra veckor senare) lever jag mitt i min dröm!

    Veronica, kul att du hittade hit och kul att du vill följa oss! Kan bara säga dito, är det någonting jag tycker om så är det huskys och norrland! :)

    SvaraRadera
  5. Great! Då får vi leva annorlunda liv genom varandras bloggar! =) Länkar till dig om det är ok? Vill inte tappa bort dig! =))

    SvaraRadera
  6. Veronica, det måste vara det gulligaste jag någonsin hört - vill inte tappa bort dig heller ju. :) Länka på så ses vi och hörs igen, tjingeling!

    SvaraRadera
  7. Vilken otroligt spännande blogg :D

    SvaraRadera
  8. Hej Lisa, tack snälla! Ser att du har två snygga aussies, min lilla kille är på väg och jag räknar dagarna... :)

    SvaraRadera
  9. Det där receptet måste defenetivt testas! Låter supergott.

    SvaraRadera
  10. Ja, gör det Maria - det är både snabblagat och vansinnigt gott!

    SvaraRadera

Lämna gärna ett tassavtryck - jag lovar att svara!

 

Blogg Design av Ekko Webdesign

Blogg listad på Bloggtoppen.se Blogg Topplista